Lerarentekort – en nu?

Vorige week was ik bij een startbijeenkomst op een school waar we een traject doen.
We deden een oefening.

Bijna alle leraren voelden zich moe. Het was woensdag. Dag 3 van het nieuwe schooljaar.

Tuurlijk, iedereen moet weer even wennen aan na de vakantie.
Maar toch, ik zag het in hun gezichten. Hun vermoeide blik.

Ik maak me hier ernstig zorgen over.
We hebben al te weinig leerkrachten, dus meer uitval kunnen we ons niet permitteren.
Goede invallers zijn bijna niet meer te vinden, er staan veel vacatures open en directeuren zijn nog steeds aan het crisismanagen, ook al lijkt het erop dat we weer langzaam terug kunnen naar ‘normaal’. En, hoe fijn dat ook is, we zijn er nog lang niet.

Hoe zorg je goed voor je team? Hoe leer je mensen beter omgaan met werkdruk en spanning? Wat hebben leerkrachten nu nodig? Hoe zorg je ervoor dat ze overeind blijven en met passie en plezier en vooral ontspannen, voor de klas kunnen en willen blijven staan?

Ik heb hier een oplossing voor en ik wil hier iets aan doen. Nu. Niet pas als er wéér een leerkracht dreigt uit te vallen of al uit is gevallen.

Jullie kennen jullie leerkrachten het beste. Jullie weten wat er speelt. Jullie kennen de knelpunten.

Laten we krachten en expertise bundelen.

Met al mijn onderwijservaring en specialisatie op het gebied van sociaal-emotioneel leren en leiderschap heb ik jullie organisatie veel te bieden. Omdat ik anders werk dan anderen, omdat ik de paardenwijsheid inzet en omdat ik vanuit mijn onderwijshart mensen begrijp en ondersteun.

Ik neem komende week even contact met je op om te kijken of er iets is dat jullie nu nodig hebben. En denk ook even aan wat je zelf nodig hebt. 😉

Ik wens je een heel mooi nieuw schooljaar!

Groet,

Rixta

P.S.

Fijn als je me wil helpen met mijn missie door deze mail door te sturen aan je achterban en collega’s. Ik kan dit niet alleen.
Wil je meer weten? Kijk op AVOO: www.ikstaonderwijsadvies.nl/academievoorontspannenonderwijs
Je kunt je ook aanmelden bij mijn gratis besloten fb groep link: https://www.facebook.com/groups/academievoorontspannenonderwijs
Dan hou ik je op de hoogte van acties en nieuws en leer ik jou ook heel graag kennen!

Binnenkort geef ik een live paardenworkshop ‘Ontdek het fundament van consequent leiderschap’. – meer info vind je hier/salespage Omdat paarden als geen ander ons laten zien wat we nodig hebben en wat ons te doen staat op het gebied van grenzen en leiderschap.
Hier vind je meer info: https://ikstaonderwijsadvies.nl/livepaardenworkshop/

Kun je niet live aanwezig zijn? Geen punt, ik heb ook een gratis online variant. ‘Ontdek de 3 geheimen van ontspannen leraarschap’. Wel handig als je een beetje relaxed aan je nieuwe schooljaar begint, toch? En dat ook zo kunt houden 😉
Meer info over deze workshop vind je hier. https://ikstaonderwijsadvies.nl/gratisworkshop/

Over de schrijver
Reactie plaatsen