Alle dagen heel druk

Ricardo was een jongetje dat bij mij in de klas zat in groep 6. Alle Dagen Heel Druk was een understatement…

Ik stond nog niet zo heel lang voor de klas, toen ik deze groep kreeg. Met Ricardo. We gingen op schoolreisje en Ricardo lag in de bagagerekken. ‘Omdat dat daar zo lekker lag’.

Bij de gym hing jij al bovenin de touwen aan het plafond. ‘Omdat je dan zo goed overzicht hebt, juf. Kan ik de rest van de klas een beetje in de gaten houden’.

Of die ene keer toen ik hem kwijt was en hij zich onderin zijn kruk gefrummeld had. Ik had het zo gauw niet gezien, maar opeens piepte Ricardo: ‘Juf, ik zit vast’. Ik keek nog eens goed, en jawel hoor, daar zat hij, muurvast geklemd in het metalen frame van zijn kruk. ‘Wat doe je daar?’ vroeg ik.

‘Nou’, zei Ricardo, ‘weet je wat het is juf, ik dacht, die kruk hè, daar zit ik de hele dag op. Nu dahct ik, nou mag die kruk eens op mij zitten. Maar nu zit ik vast.’ ‘Ja, dat zie ik. En nu?’ ‘Ik weet het niet’. ‘Zal ik je helpen?’, vroeg ik. ‘Nee hoor, niet nodig. Ik zit wel ff goed hier. Heb jij ook even rust juf. Want ik ben soms best wel een beetje druk.’

Ik dacht dat ik in mijn broek pieste van het lachen! Wat een gozertje!

We hebben in dit schooljaar nog veel avonturen beleefd. Soms was het leuk, soms helemaal niet.

Soms wist ik echt niet hoe andere leerkrachten dat deden, met een groep van 30, inclusief bijzondere gevallen. Nu hebben ze overal namen voor, en testen. Niet dat die kinderen daar overigens anders van worden. Die zijn soms gewoon Alle Dagen Heel Druk. Met of zonder pillen.

Wil jij weten hoe jij meer grip op je groep kunt krijgen? Inclusief bijzonder gedrag?

Ik begeleid leerkrachten bij lastig gedrag in hun klas en moeilijke groepen. Groepen waarin veel gaande is. Misschien kom je er zelf even niet uit en weet je niet of je je werk nog wel zo leuk vindt.

Aarzel dan niet en bel gewoon even. Of stuur mij een pb. Dan kijken we samen wat ik voor je kan doen.

Groeten,

Rixta

PS. Wil je op de hoogte blijven van mijn ideeën, plannen en acties?

Ben je benieuwd naar mijn nieuwe website waar je straks vanalles kunt vinden over lastig gedrag in de klas? Over moeilijke groepen? Over omgaan met bijzonder gedrag?

Of ken je iemand die dit misschien wel interessant zou kunnen vinden?

Dan zou ik het supertof vinden als je dit bericht zou liken en doorsturen of delen.

Laat je hieronder nog even een reactie achter? Dankjewel! ?

Over de schrijver
Reactie plaatsen